top of page

Stoomstofzuigers, de naam zegt het al, zijn stoomreinigers mét zuigfunctie. Deze combinatie biedt vele voordelen.

Denk aan stofzuigen, dweilen en desinfecteren in één handeling, terwijl u de vloer gelijk droog zuigt.

Stoomstofzuigers produceren stoom onder hoge druk (4 tot 10 bar). De grote hitte van de waterdamp zorgt ervoor dat vuil, olie, vet et cetera zeer makkelijk loskomt van het te reinigen oppervlak. De stoom zorgt er als het ware voor dat de vervuiling ‘schrikt’ en loslaat. Daarbij desinfecteert de droge, hete condens en doodt het alle bacteriën. Reinigen met stoom is een milieuvriendelijke en snelle manier van grondig schoonmaken. Het werkt veel minder arbeidsintensief dan de ouderwetse reinigingsmethoden. Het is minder milieubelastend, doordat het gebruik van chemische reinigingsmiddelen veelal overbodig is en u aanzienlijk minder water verbruikt.

Belangrijk zijn ook de hulpstukken, vooral wanneer er diverse schoonmaakklussen uitgevoerd moeten worden. Standaard worden de stoomstofzuigers geleverd met uitgebreide accessoire-set (samengesteld in samenwerking met onze klanten). Hierdoor is het mogelijk de meest voorkomende werkzaamheden uit te voeren en om ook moeilijk bereikbare plekken te kunnen reinigen.

De druk wordt aangeduid in ‘bar’. De hoeveelheid bar bepaalt hoe snel en grondig kan worden gereinigd. De druk en de temperatuur is traploos regelbaar, waardoor het uiteindelijk op elk soort ondergrond te gebruiken is. De bediening op het handvat biedt veel werkgemak.

Enkele voordelen op een rij voor u:

  • Zuigen, dweilen én desinfecteren in één handeling. Vloer is daarna bacterievrij, schoon en droog. Vuil wordt niet verdeeld, maar los gemaakt en vuil en vocht gaat terug de machine in.

  • Werkt zonder toevoeging van reinigingsmiddelen en/of chemicaliën. Kan uiteraard wel in combinatie mét gebruikt worden.

  • Hoekjes, kieren en randen waar je met de hand niet bij kunt komen, kan je met deze machine wel reinigen.

  • Werkt snel, minder arbeidsintensief en zeer hygiënisch.

  • De combinatie van stoom en zuigen zorgt ervoor dat u vrijwel geen doeken meer nodig heeft. Dit werkt voor u (zeker in deze Corona-tijd) zeer hygiënisch.

  • Toepassingsgebieden zijn onbeperkt: vloeren, ramen/vitrines, sanitair en meubilair, matrassen, bar/balie, afzuigkappen, ovens en/of koelcellen en vriezers, frituur, plafonds en tegelwerk. Kortgezegd, alles wat u gereinigd en gedesinfecteerd wilt hebben.

  • Reinig veilig, snel, makkelijk én conform HACCP-norm!

 

Met een stoomstofzuiger kunt u in 90% van de gevallen schoon maken zonder doeken, aangezien de stoomstofzuiger ook de het losgekomen vuil direct weer kan opzuigen. Wij adviseren voor de vochtige randjes goede microvezeldoeken.

Wij leveren ook stoomreinigers zonder zuigfunctie. Kijk voor meer informatie bij onze stoomreinigers.

bottom of page